Câți copii de peste 12 ani au fost vaccinați până acum anti-COVID. Gheorghiță: „Un semnal puternic al generației tinere”

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă, 5 iunie, că de la debutul vaccinării pentru grupa de vârstă 12-15 ani s-au imunizat peste 5.100 de copii. Medicul militar a lansat și un nou îndemn către părinți să-i imunizeze pe cei peste 12 ani, într-o scurtă declarație de presă susținută la Parlament.

„Din 2 iunie și până astăzi, deci practic în ultimele 72 de ore, s-au vaccinat peste 5.100 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare și până la acest moment au fost vaccinați peste 114.000 de adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID, acesta este „un mesaj puternic, un semnal puternic pe care generația tânără îl dă”.

Medicul infecționist militar a îndemnat apoi părinții să ia deciziile „corecte și informate” în privința vaccinării copiilor.

„Indiferent cum am vedea lucrurile și din ce perspective ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru. Și, dacă nu avem grijă la acest viitor, cu siguranță în acel viitor vom trăi peste ani de zile. Tocmai de aceea este foarte important să decidem corect, informat, pentru copiii noștri”, a explicat Gheorghiță.

România a început pe 2 iunie să vaccineze anti-COVID și copiii de peste 12 ani cu serul de la Pfizer.

vezi articolul original aici
Author: Otopeanu Cristian
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 05/06/2021
Ora știre: 12:04 PM