Donald Trump, după ce Facebook i-a suspendat contul pentru doi ani: „O insultă față de alegătorii mei”

Contul de Facebook al fostului președinte american rămâne suspendat cel puțin până în anul 2023, a anunțat vineri platforma, citată de Agerpres. Inițial, pagina lui Donald Trump a fost suspendată pe 7 ianuarie după atacul asupra Capitoliului.

Potrivit Facebook, contul lui Donald Trump va fi suspendat cel puțin doi ani și va putea fi ridicat doar dacă riscul pentru siguranţa publicului va scădea.

Totodată, reprezentanții platformei de socializare au precizat că și personalităţile politice vor fi de acum sancţionate la fel ca ceilalţi utilizatori dacă încalcă regulile impuse de rețeaua socială, mai ales în caz de dezinformare.

Donald Trump a catalogat vineri decizia Facebook drept o “insultă” la adresa “celor 75 de milioane” de americani care l-au votat în 2020 și a spus că platforma “nu ar trebui să fie lăsată să scape de această cenzură”, relatează Hotnews.

După numai o lună de la lansare, pagina de blog a fostului președinte american Donald Trump a fost închisă. Blogul From the Desk of Donald J. Trump, descris ca un loc pentru “a vorbi liber şi în siguranţă”, a servit ca un canal de comunicare unidirecţional, cu postări ale lui Donald Trump care puteau fi apreciate pe Twitter şi Facebook, unde Trump a rămas blocat.

vezi articolul original aici
Author: Drăghici Ramona
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 05/06/2021
Ora știre: 12:02 AM