Șeful Gărzii de Mediu, despre gunoaiele din sectorul 1: „Miroase groaznic. Ne-au salvat temperaturile scăzute”

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat sâmbătă dimineață, la Digi24, că a fost în inspecție pe bulevardele din sectorul 1 al Bucureștiului, unde „miroase groaznic”, iar dacă ar fi fost caniculă, situația ar fi fost mai gravă.

Firma de salubritate Romprest a anunțat marți, 1 iunie, că gunoaiele din sectorul 1 al Capitalei nu vor mai fi ridicate pentru că nu s-au plătit „serviciile prestate”. În replică, edilul Clotilde Armand a afirmat că „dacă în maxim 24 de ore de la anunțul companiei șantajiste orice fel de gunoi nu este ridicat, voi rezilia contractul”.

În acest context, și după ce Clotilde Armand a cerut Prefecturii să declare stare de alertă sanitară, măsură care ar permite un contract cu un alt operator de salubritate, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a spus că bucureștenii din acest sector au fost „salvați” de temperaturile scăzute și că se fac verificări pentru ca situația să nu se mai repete.

„Din experiența practică, ceea ce ne-a salvat pe noi, cetățenii, sunt temperaturile scăzute. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29 – 32 de grade, era un disconfort puternic”, a afirmat Berceanu.

Șeful Gărzii de Mediu a precizat că a fost în inspecție pe bulevardele din sectorul 1 al Bucureștiului și că a simțit un miros „groaznic”.

Ultima oară când am fost să văd gunoaiele a fost acum 10 ore și miroase. Ploaia a îmbibat deșeurile cu apă și acum apa se evaporă, miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deșeuri. Avem câteva bulevarde, începând cu bulevardul Victoriei până spre ieșirea din sectorul 1, spre Chitila, din păcate.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu:

A anunțat controale inclusiv la Primăria Sector 1

Octavian Berceanu a subliniat că a fost trimis un control la firma de salubritate Romprest și că vor fi controale și la primăria sectorului 1, și la celelalte sectoare din Capitală, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

„Nu vrem să fie un precedent periculos. Nu trag concluzii, nu am voie, vom cerceta dacă există elemente care să ne ducă către plângeri penale. Controlul se va termină marți și vom trage niște concluzii”, a spus el.

„Cred că e un joc la limită dus și de primărie, și de operator, pe spinarea cetățenilor. În starea de alertă, statul e obligat să facă tot ce e posibil că să remedieze situația și să aibă în centrul acțiunilor sănătatea și siguranța cetățenilor, se poate interveni cu orice operator”, a explicat el.

Berceanu a susținut că situația din sectorul 1 se va rezolva în „maximum 5-6 zile” și că acest lucru depinde foarte mult de volumul de deșeuri care urmează să fie colectate.

vezi articolul original aici
Author: Otopeanu Cristian
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 05/06/2021
Ora știre: 3:03 PM