Încă o lecție pentru fotbalul românesc! Sepsi Sf. Gheorghe își vinde cu un milion de euro numele propriului stadion | EXCLUSIV

Sepsi Sfântu Gheorghe este la cea mai bună performanță din istorie. Merge în premieră în cupele europene, locul 4 în Liga 1 și va beneficia, în scurt timp, de o arenă de cinci stele.

Ceea ce nu au reușit stadioane mai cunoscute, precum Cluj Arena sau Arena Națională, este la un pas gruparea covăsneană. Patronul Laszlo Dioszegi recunoaște că este în discuții avansate pentru a vinde numele noului complex sportiv unei companii importante în schimbul unei sume importante de bani.

Formația pregătită de Leo Grozavu a câştigat,în urmă cu o săptămână, pe teren propriu, scor 1-0 cu FC Viitorul, finala barajului din Liga 1 pentru Conference League.

Încă o lecție pentru fotbalul românesc! Sepsi Sf. Gheorghe își vinde cu un milion de euro numele propriului stadion 

Pe piața transferurilor de la terminarea campionatului, Sepsi s-a mișcat excelent. A luat deja trei fotbaliști: Cristi Bărbuț (CSU Craiova), Cătălin Golofca (CFR Cluj) și Tsvetelin Chunchukov (Academica Clinceni).

„Treaba mea este să asigur toate condițiile, nu am alte puncte bifate în fișa de post. Nu mă ocup de formarea primului 11, doar aleg antrenorul și-l las în pace. Nu mă pricep la tactică!

Anul acesta am avut 32 de jucători legitimați, nu ne mai permitem atâția. Cred că vom ajunge la 26-27 maximum. Mai căutăm doi atacanți și un număr 10, fotbalist pe care-l caută și alții și, din păcate, nu-l găsesc”, a declarat Laszlo Dioszegi.

Restaurant în stadion, deschis și când nu sunt meciuri la Sfântu Gheorghe

„N-am numărat exact câți sponsori avem în momentul de față, cred că 15-20… Din care 2-3 sunt societăți mari, puternice, care ne susțin. Bugetul este în jur de 5 milioane de euro, nu știu dacă putem trage la titlu! Jumătate vine din drepturile de televizare, jumătate din sponsorizări.

Se face o mare confuzie că suntem alimentați financiar de guvernul de la Budapesta. Într-adevăr am primit bani pentru infrastructură, dar cheltuielile curente ne aparțin în totalitate.

Noul stadion va fi gata la jumătatea lui august. Avem un restaurant în incinta stadionului care vrem să funcționeze cînd nu sunt meciuri, vrem să avem un fanshop, gazonul e hibrid și, cel mai important, purtăm negocieri pentru vânzarea numelui noului stadion.

Va fi o sumă care va oscila între 500.000 și 1.000.000 de euro anual. Purtăm deja negocieri pentru această sumă în ideea de a întreține întreaga baza și a plăti partea administrativă”, a încheiat finanțatorul formației covăsnene.

Sepsi Sfântu Gheorghe va evolua, din sezonul următor, pe un stadion nou, ultramodern, cu o capacitate de 8.400 locuri. Costul total al arenei se ridică la 25 de milioane de euro.

The post Încă o lecție pentru fotbalul românesc! Sepsi Sf. Gheorghe își vinde cu un milion de euro numele propriului stadion | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

vezi articolul original aici
Author: daniel.nazare
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 06/06/2021
Ora știre: 9:01 AM