O parte din centrele de vaccinare ar putea fi închise. Care e motivul

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat marți, 8 iunie, că anumite centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi închise temporar, deoarece activitatea acestora nu mai este eficientă din punct de vedere „persoane vaccinate, respectiv costuri”.

„Am făcut o evaluare cu ajutorul colegilor din CNCAV a activității și eficienței centrelor de vaccinare. Din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare, 45% centre au o activitate medie și scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România în conferința de presă săptămânală.

Valeriu Gheorghiță a spus că pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare a transmis luni, 7 iunie, către toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București o adresă prin care solicită reevaluarea centrelor de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a precizat că în adresa respectivă au fost făcute mai multe propuneri:

  • reducerea programului de lucru în acele centre și constituirea de echipe mobile care să vaccineze „door to door”, adică din ușă în ușă, îndeosebi în mediul rural.
  • sistarea temporară a activității anumitor centre care nu mai au adresabilitate, pentru a fi eficienți în ceea ce privește persoane vaccinate, respectiv costuri.

Întrebat, în timpul conferinței, câte centre de vaccinare ar putea fi închise, Valeriu Gheorghiță a dat de înțeles că nu multe.

Marea lor majoritate nu se vor închide, foarte puține vor fi relocate ca și sediu, iar în celelalte se reduce personalul.

Coordonatorul campaniei de vaccinare:

Medicul a mai spus că aceste centre nerentabile sunt în general cele mici, cu un singur flux – cam 1-3 în fiecare județ. Activitate scăzută înseamnă, în cazul acestor centre, vaccinarea a mai puțin de 25 de persoane/zi.

vezi articolul original aici
Author: viorel.tudorache
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 08/06/2021
Ora știre: 3:04 PM