Situație nemaiîntâlnită la Galați: Urme de urs, găsite la marginea unei păduri

Un localnic din comuna Cosmești a anunțat zilele trecute autoritățile, după ce a văzut o ursoaică lângă o cultură de pepeni. Este pentru prima dată când un astfel de animal ajunge în nordul judeţului Galaţi, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi, urme de urs au fost văzute şi la marginea pădurii Buciumeni.

Ursoaica a tranzitat judeţul Galaţi. Din toate informaţiile noastre, ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi.

Adrian Alexandru, de la AJVPS Galaţi

Specialiştii de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi afirmă că ursoaica a ajuns în nordul județului din munţii Vrancei, unde trăiesc în jur de 400 de exemplare de urşi, pentru a căuta hrană.

Potrivit directorului Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban, sunt șanse ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului, deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei.

„Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului, a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi”, a declarat Mădălin Şerban. 

Foto: Facebook Fii Informat Umbraresti

vezi articolul original aici
Author: Ciobanu Ramona
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 08/06/2021
Ora știre: 6:03 PM