„Traseul Revoluţiei”, proiect al Primăriei Timişoara acceptat în documentele PNRR

Primarul Dominic Fritz a anunţat că un prim proiect care a fost acceptat şi se regăseşte în documentele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este „Traseul Revoluţiei” de la Timişoara, în valoare de aproape 4.000.000 de euro, care urmăreşte regândirea modului în care este reflectată Revoluţia din 1989 în spaţiul public.

„Acest traseu îl vom valorifica prin reamenajarea spaţiilor publice, a locurilor fierbinţi ale acelor zile din Decembrie 1989: Piaţa Maria, Podul Maria, Piaţa Victoriei, Opera, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Palatul Administrativ, care a fost sediul judeţean al P.C.R., Podul Decebal, Parcul Poporului şi ‘Complexul Memorial’ din Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Vom marca şi semnaliza ruta şi obiectivele incluse în cadrul rutei; vom dezvolta o infrastructură la scară mică, cu puncte de odihnă, locuri de belvedere, vom ecologiza, igieniza şi reabilita peisagistic zonele cu impact negativ”, a anunţat Dominic Fritz.

În cadrul acestui proiect va fi renovat şi redeschis pasajul din Piaţa Victoriei, unde se doreşte realizarea unui muzeu, care să păstreze vie memoria celor petrecute în această piaţă emblematică pentru Revoluţia din 1989.

Edilul spune că aceste spaţii vor deveni proiecte pilot pentru spaţiul public timişorean şi se vor transforma în exemple de bună practică privind accesibilitatea, ambientul urban, iluminat public şi ambiental, signalistică şi marcaj, accesibilitate velo şi pietonală, marcaj turistic, documentare istorică.

Primăria Timişoara îşi propune să atragă 250.000.000 de euro prin PNRR, iar acesta este unul dintre proiectele avansate de municipalitate. AGERPRES

 

The post „Traseul Revoluţiei”, proiect al Primăriei Timişoara acceptat în documentele PNRR appeared first on Administratie.ro.

vezi articolul original aici
Author: Luciana Birnoveanu
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 09/06/2021
Ora știre: 9:02 AM