Bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu a fost condamnat la la 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei

Bărbatul care l-a atacat pe Gelu Voican-Voiculescu în urmă cu doi ani la ceremonia din Piața Universității de comemorare a victimelor Revoluției din 1989 a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea pedepsei, scrie G4Media.

În 2019 Gelu Voican-Voiculescu, directorul general al Institutului Revoluției Române, a fost agresat la ceremonia din Piața Universității de un bărbat care l-a lovit cu o cârjă în cap.

„La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, transmitea atunci Jandarmeria.

Atunci Voican-Voiculescu a părăsit piața plin de sânge. Agresorul a fost prins la câteva ore după atac, iar vicepremierul a depus și plângere la poliție.

Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Octavian Crăciun la 9 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Totodată ca acesta să nu se apropie de Gelu Voican Voiculescu la o distanță mai mica de 20 metri, scrie G4Media.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției. El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Pe 22 mai Dosarul Revoluției a fost restituit de ÎCCJ către Parchetul Militar, conform unei decizii a unui judecător de cameră preliminară.

vezi articolul original aici
Author: Dudescu Denisa
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 10/06/2021
Ora știre: 12:03 AM