Florin Cîţu: Persoanele care s-au tratat acasă, aflate în baza de date DSP, incluse în certificatul COVID

Premierul Florin Cîţu a anunţat că persoanele care nu se află în baza de date DSP că au trecut prin boala COVID nu vor fi incluse în certificatul digital, care va fi operaţional de la 1 iulie, informează Agerpres.

Florin Cîţu a precizat că persoanele care au trecut prin boală, dar sunt în baza de date a direcţiei de sănătate publică, vor fi incluse certificatul digital COVID.

“Mi s-a spus că nu putem să includem decât persoanele care sunt în baza de date. Deci, dacă s-au tratat acasă, dar ele sunt în baza de date şi ştim că au avut, au trecut prin boală, vor fi incluse în aceste”, a spus Florin Cîţu

Premierul a adăugat: “Dar dacă sunt persoane care au trecut prin boală şi nu ştiu, atunci nu pot să fie în baza de date. Deci acelea care s-au tratat acasă sunt acolo. Dar pentru toată lumea soluţia cea mai simplă este vaccinarea. M-am vaccinat şi apoi nu mai există astfel de probleme”.

“Dacă nu ai sunat la DSP, atunci nu există o dovadă că ai trecut prin boală. Pentru că este şi reversul medaliei – unii o să spună că au trecut prin boală, dar nu au trecut prin boală şi atunci trebuie să avem exact documentat”, a completat Cîţu.

“Când am discutat despre persoanele care au trecut prin boală mi s-a spus că vom folosi baza de date, este singurul lucru pe care îl avem, cert, clar. Persoanele pe care le avem în baza de date. Aplicaţia se va lega de aceste baze de date şi va lua informaţiile direct pentru fiecare persoană. Dacă există cazuri speciale, documentate, de persoane care au avut boala, putem să vedem cum să fie introduse”, a mai spus Florin Cîţu.

Certificatul digital COVID va fi operațional în România la 1 iulie.

vezi articolul original aici
Author: Neacșu Dobrică
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 10/06/2021
Ora știre: 8:48 PM