Aradul are unul dintre cele mai bune rezultate, la nivel național, în privința recenzării exploatațiilor agricole

Recensământul agricol se desfășoară extrem de bine la Arad, potrivit reprezentanților Prefecturii Arad 63,9% din exploatații fiind recenzate în prima lună.

La o lună de la debutul acțiunii de colectare a informațiilor despre exploatațiile agricole, în cadrul Recensământului General Agricol – Runda 2020, în județul Arad au fost recenzate 63,9% din totalul exploatațiilor, unul din cele mai bune rezultate înregistrate la nivel național. Activitatea de colectare a informațiilor a demarat în data de 10 mai, urmând să continue până la recenzarea tuturor exploatațiilor agricole din județ. Recenzorii și recenzorii șefi au fost instruiți înainte de a începe activitatea în teren de personal din partea Direcției Județene de Statistică Arad și Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, sub coordonarea conducerii Instituției Prefectului – Județul Arad. La nivelul Județului Arad, activitatea de recenzare este asigurată de 89 recenzori șefi și 335 recenzori.

„Considerăm că activitățile de recenzare efectuate până acum s-au desfășurat într-un ritm foarte bun, cu o implicare importantă a majorității recenzorilor, recenzorilor șefi, a comisiilor locale de recensământ și a personalului din cadrul instituțiilor cu atribuții de coordonare a acțiunii. Dorim să mulțumim tuturor cetățenilor care manifestă deschidere și oferă cu promptitudine răspunsuri corecte recenzorilor. În perioada următoare vor continua operațiunile de culegere a datelor din teren și mizăm pe același sprijin din partea tuturor celor implicați deoarece dorim să finalizăm cât mai repede și în mod corect activitatea de recenzare”, a declarat subrefectul județului Arad, Vasile Cătană.

Recensământul General Agricol este o acţiune de mare anvergură care va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală.

Foto: Arhivă

The post Aradul are unul dintre cele mai bune rezultate, la nivel național, în privința recenzării exploatațiilor agricole appeared first on NewsAr.ro.

vezi articolul original aici
Author: Diana Toader
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 11/06/2021
Ora știre: 6:04 PM