Călătorii gratuite cu metroul și mijloacele de transport STB pentru cei care au bilete la meciurile de la Euro 2020

Cei care și-au cumpărat bilete la meciurile Euro 2020 precum și personalul acreditat UEFA (voluntari şi reprezentanţi ai presei) vor beneficia de gratuitate la transportul cu mijloacele de transport în comun ale STB și cu metroul, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat.

„Toți deţinătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA Euro 2020 jucate pe Arena Națională vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital, disponibil în aplicaţia Euro 2020, conectat la datele privind biletele de meci sau în baza biletului de meci, în ziua meciului, până la ora 23:59 şi ziua următoare până la aceeaşi oră”, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului București.

Totodată, personalul acreditat UEFA, inclusiv voluntarii și reprezentanţii presei, vor beneficia de gratuitate la mijloacele de transport în comun ale STB și metrou pe toată perioada organizării campionatului Euro 2020, pe baza legitimaţiei.

Cartelele gratuie de transport cu metroul pentru cei care și-au cumpărat bilete la meciurile Euro 2020 vor fi distribuite de voluntari în șapte locații, la Aeroportul Henri Coandă, la Gara de Nord și, în zilele în care au loc meciuri (13, 17, 21, 28 iunie), în cele cinci puncte mobile de informare (Info Points), organizate în Piața Universității, Unirii, Muncii, Iancului și în Centrul Istoric.

Cartelele de metrou sunt valabile din momentul în care sunt activate doar până la sfârșitul zilei respective.

De asemenea, pentru deplasarea suporterilor de la aeroport direct la Arena Națională va fi înființată linia expres 700, iar pentru suporterii care doresc să viziteze centrul Capitalei au fost suplimentate 6 linii de transport: linia expres 783, liniile de autobuz 104 și 123, liniile de troleibuz 86 și 90 și linia de tramvai 40. Turiștii pot folosi și linia de cale ferată de la aeroportul din Otopeni.

Totodată, începând din 12 iunie, pentru respectarea măsurilor de siguranță, vor fi instituite restricții de parcare în zona Arenei Naționale, iar în zilele în care se joacă meciurile, circulația mașinilor pe Bd. Pierre de Coubertin, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra şi Bd. Basarabia, pe tronsonul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi Bd. Chişinău va fi restricționată.

Astăzi se joacă primul meci de la turneul final al Campionatului European de fotbal EURO 2020, Turcia – Italia, de la ora 22.00.

Foto: EPA

vezi articolul original aici
Author: Drăghici Ramona
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 11/06/2021
Ora știre: 6:03 PM