Investiţie de peste 1,7 milioane lei pentru o expoziţie de promovare a zonei pescăreşti Prut-Dunăre

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat proiectul „Spaţiu expoziţional permanent zona pescărească Prut-Dunăre”, derulat printr-o investiţie în valoare de peste 1,7 milioane lei, finanţată şi cu fonduri europene, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului va fi amenajată, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, o expoziţie permanentă pentru promovarea şi protejarea patrimoniului natural din zona pescărească Prut-Dunăre.

Valoarea proiectului este de 1.783.400 lei, din care 1.378.626 lei reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

„Va fi o expoziţie unică în România, în care vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din acest areal cu ajutorul tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală cu senzori încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale. Va fi o expoziţie inedită şi interactivă, prin care vizitatorii vor afla într-un mod distractiv şi educativ informaţii despre patrimoniul natural al zonei Prut-Dunăre”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Vizitatorii vor putea afla despre căile de migraţie a păsărilor din Lunca Dunării, ecosistemele apelor curgătoare, aşezările pescăreşti din acest areal, geneza Luncii Dunării sau speciile de păsări pe cale de dispariţie.

„Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie tridimensională cu nouă locuri. Astfel, vizitatorii vor putea face un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării. Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională”, a precizat Costel Fotea.

Această expoziţie va fi amenajată pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, în trei săli de la parterul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. AGERPRES

The post Investiţie de peste 1,7 milioane lei pentru o expoziţie de promovare a zonei pescăreşti Prut-Dunăre appeared first on Administratie.ro.

vezi articolul original aici
Author: Luciana Birnoveanu
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 11/06/2021
Ora știre: 9:02 AM