Zeci de migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră la granița cu Ungaria

Două grupuri de migranți, unul care a încercat să iasă ilegal din România spre Ungaria, celălalt intenționa să intre ilegal în România din Serbia, au fost oprite de polițiștii de frontieră în noaptea de joi spre vineri, informează Poliția de Frontieră.

„În data de 11.06.2021, ora 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de demarcaţie dintre România şi Ungaria, un grup format din douăzeci și cinci de cetăţeni străini. Întrucât persoanele nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost aduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Douăzeci dintre migranți sunt din Afganistan, trei din Pakistan și doi din Libia și au vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani. Migranții au cerut azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, „s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar”.

Bărbatul conducea un camion cu remorcă înmatriculat în Bulgaria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale lemnoase pe ruta Bulgaria-Franța.

După ce au controlat mașina, polițiștii de frontieră au găsit un tânăr din Afganistan care era ascuns pe osia din spate a remorcii.

Foto, video: Poliția de Frontieră

vezi articolul original aici
Author: Drăghici Ramona
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 11/06/2021
Ora știre: 6:03 PM