Ironii după ce jucătorii Turciei și Italiei n-au îngenuncheat. „Sunt toți rasiști, nu?”

Jucătorii Turciei și Italiei nu au îngenuncheat înaintea meciului din Grupa A de la debutul la EURO 2020, iar o celebră jurnalistă a reacționat ironic.

Fotbaliștii celor două selecționate care participă la EURO 2020 nu au îngenuncheat în gestul de solidaritate popularizat împotriva rasismului, așa cum au făcut și Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu la meciul amical Anglia – România 1-0.

Ironii după ce jucătorii Turciei și Italiei n-au îngenuncheat

„Echipa Italiei și cea a Turciei nu au îngenuncheat înainte de începerea partidei. Cred că toți sunt rasiști. Așa funcționează lucrurile, nu?”, a scris, într-o notă ironică, Julia Hartley-Brewer pe Twitter, referitor la atacurile care-i vizează pe cei care aleg să nu îngenuncheze.

Julia Hartley-Brewer, cea care i-a atacat pe fotbaliștii care refuză să îngenuncheze, este o cunoscută prezentatoare de radio din Marea Britanie.

Stanciu și Nedelcearu, criticați dur după ce n-au îngenuncheat la amicalul cu Anglia

Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu nu au îngenuncheat înaintea meciului amical Anglia – România, scor 1-0, iar cei doi internaționali români au fost aspru criticați deoarece nu s-au alăturat obișnuitului ritual.

Anglia apelează la ritualul ca fotbaliștii să îngenuncheze din iunie 2020, în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta rasismului, după decesul lui George Floys.

Echipele de start:

  • Turcia: Cakir – Celik, Demiral, Soyuncu, Meras – Yokuslu – Karaman, Tufan, Yazici, Calhanoglu – Yilmaz.
  • Italia: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Jorginho, Barella, Locatelli – Berardi, Insigne, Immobile

Italia și Turcia fac parte din Grupa A de la Campionatul European 2020, alături de Elveția și Țara Galilor. În runda a doua, italienii se vor duela cu Elveția, miercuri, 16 iunie, ora 22.00, în timp ce Turcia o întâlnește pe Țara Galilor, ora 19.00.

The post Ironii după ce jucătorii Turciei și Italiei n-au îngenuncheat. „Sunt toți rasiști, nu?” appeared first on Prosport.

vezi articolul original aici
Author: cornel.popescu
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 12/06/2021
Ora știre: 12:01 AM