Prefectul Capitalei, despre criza gunoaielor din Sectorul 1: „În două zile ar trebui să se intre în normalitate”

Bucureștenii nu vor mai vedea gunoaie pe străzile din Sectorul 1 în termen de două zile, a transmis luni seară prefectul Capitalei, Alin Stoica, într-o emisiune la Digi24, după ce Primăria Sectorului 1 și-a luat obligația de a plăti direct sortatorii, iar Romprest a reluat colectarea gunoaielor.

„Autoritatea locală de la sectorul 1 plateste direct sortatorii, astfel încât să se deblocheze situația între operatorul de salubritate și sortatori. Evident, a existat o perioadă de întârziere și de aceea mai sunt gunoaie astăzi pe străzi, dar sunt mult mai puține decât erau înainte”, a afirmat prefectul.

Din informațiile pe care le am de la Sectorul 1, în doua zile ar trebui să se intre în normalitate.

Alin Stoica:

Gunoaiele s-au adunat pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei, după refuzul primariei locale de a mai onora platile serviciilor de salubritate prestate de Romprest

Situația este mai dificilă, în schimb, privind problema șobolanilor de pe străzile Bucureștiului, recunoaște prefectul, care a arătat că de vină este întârzierea programului de deratizare și dezinfecție.

„Cu șobolanii este o problemă declanșată de întreruperea serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pe care trebuia să le facă una din companiile municipale. Toate companiile au intrat la un moment dat într-un blocaj din cauza nefinanțării, printre care și această companie și de aceea a avut o întârziere de 3 luni în demararea activității”, a precizat Stoica.

Serviciul a fost reluat între timp, dar fiind vorba de o întârziere de trei luni, prefectul spune că va fi nevoie de același interval de timp pentru revenirea la normalitate.

Prefectul a spus că nu există un risc la adresa sănătății publice din cauza acestor probleme, arătând că a cerut monitorizări zilnice de la Garda de Mediu, DSP și ANM și „încă nu am primit nicio atenționare că ar exista un pericol pentru sănătatea populației”.

vezi articolul original aici
Author: Pricop Sebastian
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 22/06/2021
Ora știre: 12:02 AM