Dan Barna, liderul USR PLUS, s-a întâlnit cu Emil Boc, primarul liberal al Clujului, pentru a discuta despre criza guvernamentală

Dan Barna, copreședinte USR, a confirmat într-o dezbatere cu ceilalți contracandidați la șefia USR PLUS că s-a întâlnit vineri, 10 septembrie, cu primarul liberal municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și a spus că a discutat despre criza guvernamentală, scrie G4Media.

„Da, confirm lucrul acesta, am avut o întâlnire cu primarul Clujului, domnul Emil Boc, căruia i-am transmis foarte clar că ideea de a continua cu Florin Cîțu nu este o este o optiune pe masă. Nu este un moft, nu este un punct de vedere pe care-l exprimăm într-un context în care să așteptăm primim ceva. Este o situație foarte clară”, a spus Dan Barna, în cadrul dezbaterii USR PLUS de la cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, care a avut loc în contextul alegerilor interne pentru stabilirea conducerii la nivel național a partidului la congresul din perioada 2-3 octombrie 2021.

Informația despre întrevedere Boc – Barna a fost publicată inițial de ziarul Făclia, din Cluj.

Întâlnirea ar fi avut loc la sediul primăriei din Cluj-Napoca.

Surse politice, cittae de publicația clujeană,. susțin că liderii USR PLUS ar fi negociat deja o formulă cu PNL pentru revenirea la guvernare.

Conform înțelegerilor, Dan Barna ar urma să preia șefia camerei Deputaților, Florin Cîțu – funcția de președinte al Senatului, Cătălin Drulă ar urma să ocupe funcția de vicepremier iar pentru funcția de premier ar urma să fie susținut Lucian Bode, în prezent ministru de Interne.

Ulterior, într-o conferință de presă, și Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a anunțat că se va întâlni cu Eml Boc.

Criza guvernamentală s-a declanșat miercurea trecută, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion, pe care l-a acuzat de „un șantaj” după ce a refuzat să avizeze Programul național de investiții Anghel Saligny. În replică, USR-PLUS i-a retras sprijinul politic premierului și i-a cerut demisia. Vinerea trecută, formațiunea a depus moțiune de cenzură cu sprijinul parlamentarilor AUR.

Vicepremierul Dan Barna şi cei cinci miniştri USR-PLUS și-au depus demisiile la Guvern marți, 7 septembrie.

După mai multe încercări nereușite, moțiunea de cenzură a fost citită joi, 9 septembrie, în Parlament. Curtea Constituțională a României va dezbate, după 15 septembrie, sesizarea premierului Florin Cîțu privind moţiunea USR PLUS.

Foto: Inquam

vezi articolul original aici
Author: mihai.toma
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 11/09/2021
Ora știre: 12:02 AM