Egipteanca Salva a făcut diferența încă de la debut: AC Piroș Security – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 4-0

Prestația curajoasă din derby-ul Vestului, încheiată – însă – cu eșec, 1-4, a fost legată cu un prim succes stagional de fotbalistele de la Piroș Security. Pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, ACS Fotbal Feminin Baia Mare nu  a avut nicio șansă în fața „leoaicelor”, care au avut în ultimul transfer, egipteanca Salva Mansour Smail Elmetwally (foto, text), jucătoarea meciului. Mijlocașul de 31 de ani a reușit „dubla” la debutul pentru arădence și a realizat și alte faze frumoase, plecând de la calitatea sa numărul unu, tehnica.

Recitalul fotbalistei din naționala Egiptului a început în minutul 25, când a executat impecabil o lovitură liberă de la 22 de metri. Până la pauză, a înscris și celalălat mijlocaș central al gazdelor și tot printr-o execuție demnă de genericele TV. La chiar ultima fază a primului act (min. 45), Eli Bozian a găsit plasa porții adverse cu un șut de la 23 de metri lateral stânga.

 

Apoi, gazdele au preferat să gestioneze ostilitățile, dar când au avut ocazia le-au făcut rău „domnițelor râului”. 3-0 a făcut Andrada Vanu, revenită la Piroș Security după două sezoane. Era minutul 73, când Tomescu a centrat și cea mai experimentată jucătoare din lot a înscris cu capul. Evoluția excelentă a Salvei Mansour s-a concretizat prin reușita de 4-0, venită cu 12 minute înainte de final. Egipteanca și-a driblat toate adversarele ieșite în cale și a marcat plasat.

A fost reușita ce a închis tabela, iar AC Piroș Security și-a reparat inclusiv golaverajul după vizita pe Bega. „O victorie muncită, încă suferim la relațiile de joc și omogenitate. Am luptat pe durata întregului joc, se vede că încă nu avem trasee și cumva am profitat de execuțiile unor jucătoare. Altfel, e greu să construiești, să găsești spații acasă, dar, până la urmă, am reușit să ne apropiem victoria și asta contează cel mai mult. O să avem o pauză în care putem să ne mai punem la punct pregătirea fizică, tehnică și tactică, deși vom pierde patru jucătoare, pe Șuveț, Cauni, Ion și Voinea, care vor participa la un campionat mondial de fotbal pe stradă. Apoi, rămâne de văzut cum se va mișca și domnul Piroș pe piața transferurilor, pentru că mai avem mare nevoie de încă două-trei jucătoare. O mai așteptăm și pe Andreea Balaș la echipă și să avem un lot bun de 18 jucătoare. O surpriză foarte plăcută pentru noi a fost azi Sally (n.a. Salva Mansour Smail Elmetwally), o jucătoare care va fi decisivă pentru noi”, a menționat Dan Cuedan, antrenorul arădencelor.

Formații:

Piroș Security: Sheatha – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Prunar, Salva, Bozian, Kugler (79 Jula) – Voinea (79 Jarnea), Olariu (71 Vanu). Antrenor: Dan Cuedan

Feminin Baia Mare: Halim – Danieliuc, Indrei, D. Pop, Țițu – Botea, Desmerean, Butuza, Olar – Gavriș, Marița. Au mai jucat: Șut, Țăranu, Szalay, Lăzău. Antrenor: Octavian Dragomir

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Cristian Gozman și Marius Matica (ambii din Oradea).

Campionatul Ligii 1 feminin la fotbal se întrerupe până în 26 septembrie, când AC Piroș Security se deplasează pe terenul vicecampioanei, Heniu Prundu Bârgăului.

1

0

Articolul Egipteanca Salva a făcut diferența încă de la debut: AC Piroș Security – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 4-0 apare prima dată în Sportarad.

vezi articolul original aici
Author: manager
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 11/09/2021
Ora știre: 6:03 PM