Britanic săltat în Olanda când lua masa, de polițiștii care l-au confundat cu șeful mafiei siciliene, căutat din 1993

Un britanic în vârstă de 54 de ani a fost încătușat, miercuri, 8 septembrie, în timp ce lua masa într-un restaurant din Haga, Olanda, de către polițiști înarmați care i-au pus o glugă peste cap și l-au târât în fața a zeci de clienți îngroziți, informează The Guardian, citată de Digi 24.Arestarea a avut loc după ce Italia ar fi cerut autorităților olandeze executarea unui mandat internațional de arestare, considerând că bărbatul este fugarul numărul unu al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, care este căutat din 1993.

Bărbatul a fost arestat în timp ce mânca într-un restaurant din centrul orașului Haga, aflat la 3 kilometri de sediul Tribunalului Penal Internațional. După arestarea din restaurant, poliția l-a dus pe bărbat la închisoarea de maximă siguranță Vught, unde a stat până sâmbătă.

În final, suspectul a fost identificat drept Mark L, conform avocatului său, procurorii olandezi precizând că au făcut arestarea la cererea specifică a autorităților italiene.

„Când mi-au spus că a fost arestat pentru că se credea că este Matteo Messina Denaro, am crezut că glumesc. Clientul meu s-a născut și a crescut în Anglia și are un accent de Liverpool foarte puternic. A fost evident de la început că era o neînțelegere”, a spus avocatului bărbatului, Leon van Kleef.

„Când soția clientului meu, care inițial era îngrijorată, și-a dat seama că este o neînțelegere și că soțul ei fusese arestat sub acuzația că ar fi Matteo Messina Denaro, nu se putea opri din râs”, a declarat Leon van Kleef.

Van Kleef a spus că bărbatul a mers în Olanda pentru a urmări Marele Premiu de Formula 1 din weekendul anterior de la Zandvoort și că a mai rămas câteva zile la Haga.

Cu toate că a fost eliberat, cazul bărbatului rămâne formal deschis, deoarece italienii nu au retras încă cererea pentru executarea mandatului european de arestare. Kleef a cerut autorităților italiene să retragă imediat executarea mandatului de arestare, pentru a „închide această poveste cât mai curând posibil”.

Matteo Messina Denaro, supranumit „Diabolik”, a fost considerat un candidat pentru rolul de „Capo di tutti capi” (șeful tuturor șefilor) mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, și a lui Salvatore Riina, în 2017.

În vârstă de 59 de ani, Denaro spunea că „a umplut singur un cimitir” și este căutat pentru mai mult de 50 de crime.

Denaro a fost judecat și condamnat în lipsă în 2002 la închisoare pe viață, pentru că a ucis sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

vezi articolul original aici
Author: ciprian.iana
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 15/09/2021
Ora știre: 12:02 AM