Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizată la Arad

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” revine în Arad. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este organizatorul principal al evenimentului care va avea loc în 24 septembrie.

Totul este pregătit pentru 24 septembrie, dată în care, în peste 20 de orașe din România, cercetătorii își dau întâlnire cu publicul. Aradul este unul dintre aceste orașe. Aici, Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) organizează, la fel ca în ultimii 9 ani, „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, în colaborare cu Atrium Mall locul în care pasionații de știință se vor întâlnii cu cercetătorii. „Este unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru public. Universitatea noastră face parte din acest proiect european de 9 ani și suntem mândrii că putem contribui la promovarea științei”, a punctat rectorul UAV, Ramona Lile.

Experimente, noi tehnologii, demonstrații și simulări își așteaptă publicul curios să vadă știința la treabă. Și pentru că totul trebuie să se întâmple și în spațiul virtual, în data de 25 septembrie, o ediție specială online va putea fi urmărită pe pagina de facebook a evenimentului.

„Ne bucurăm că anul acesta vom fi, din nou, în fața publicului. Îi invităm pe copii, tineri și toți arădenii cu mințile curioase să vină la evenimentul din 24 septembrie, de la Atrium Mall, cu începere de la orele 17.00. Am pregătit surprize pentru această ediție și sunt sigur că întâlnirea, sub această formă, cu știința va fi o bucurie pentru fiecare”, a lansat invitația, organizatorul din partea UAV, lect. univ.dr. Viorel Ardelean.

The post Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizată la Arad appeared first on NewsAr.ro.

vezi articolul original aici
Author: Diana Toader
Link sursa știre: {authorlink}
Data articol: 15/09/2021
Ora știre: 12:04 PM